Recept broodpudding op mama's wijze
Ingredienten
300 gr brood - 60 gr boter - 150 gr suiker (donkerbruin) - 3 eieren - 125 gr noten - 1/2 citroen - 1 koffielepel kaneel - rozijnen
Bereidingswijze
Brood in water weken en uitknijpen als het mals is.
Boter smelten.
Boter, suiker, eieren, kaneel, rozijnen en noten bij elkaar roeren.
Uitgeknepen brood erbij doen en goed roeren.
Bodem van vorm beboteren en deeg erin storten. Er kunnen ook appeltjes in. Opgelet geen appelen aan de bovenzijde , anders kunnen deze verbranden.
Na het bakken laten afkoelen en glazuren.
Bakken 150°C geduurende 1 uur tot het middelste droog is met priem of zo insteken.
Glazuur = 1 eiwit loskloppen 150 à 175 bloemsuiker erbij en 1 callebaut smeltchocolade reep (gesmolten)