Tips voor broodpudding
Tips om gewone broodpudding goed te laten lukken
- gebruik oud brood, hoe harder hoe beter
- kijk het brood na op schimmels
- Doe de korstjes erbij! Veel mensen gebruiken onterecht de korsten niet.
- Gebruik witte suiker en geen kandijsuiker. Het is een kwestie van smaak.
- Het geheel goed verwarmen zodat de binding van bloem en melk ontstaat
- Laat de mengeling lang genoeg trekken, en kneed het regelmatig nog eens door.
Sommige mensen zeggen enkel eigeel te gebruiken in plaats van hele eieren
Probeer volgende tips om een variatie te maken op je broodpudding.
- Probeer bij het basisrecept in plaats van melk eens koffie. Laat de vanillesuiker dan wel weg.
- In plaats van rozijnen, er krieken onder doen, dit maakt de broodpudding veel sappiger
- Gebruik niet enkel wit brood, gebruik alle verschillende soorten door elkaar.
Variaties
- Neem half brood half peperkoek
- Als variatie kan je nog wat extra eiwit puntsgewijs op de schotel de laatste 10 minuten van de baktijd verdelen, op deze manier krijg het wat lichtbruine puntjes
- vul de rozijnen aan met appels, peren, abrikozen en allerlei noten (hazel & amandelnoten bijvoorbeeld)