Recept broodpudding met kersen
Ingrediënten
12 sneetjes oud witbrood - 50 gram boter - 1 pot kersen zonder pit - ½ liter melk - 3 eieren - 1 theelepeltje kaneel - 1 mespunt kruidnagelpoeder - 2 eetlepels bruine - basterdsuiker - kersen om te garneren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal dun in met boter.
Laat de kersen uitlekken.
Doe de melk in een kom en klop er met een garde de eieren, de kaneel en het kruidnagelpoeder door.
Leg de sneetjes brood dakpansgewijs in de schaal en verdeel er de kersen tussen. Giet het eimengsel over het brood en laat een kwartiertje intrekken.
Bestrooi met de basterdsuiker en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder het folie en laat de schaal nog 10 minuten in de oven staan.
Serveer warm of lauwwarm en garneer voor het serveren met enkele kersen.
gevonden op: http://home.planet.nl/~boe02627/broodpudding.htm